In completarea articolului  Ingrijirea Ochilor,  cat si la rugamintea unei vechi cunostinte a blogului, revin cu cateva completari.

* nota : va rog cititi si articolul de baza, nu are sens sa repet ce am precizat deja acolo.

Produsele dedicate pentru ingrijirea ochilor  sunt de doua mari tipuri:

  • Primele, care sunt dedicate liniilor de expresie (aviz doamnelor care zambesc des:) ) cat si liniilor de deshidratare ( stiut fiind faptul ca tesutul este lipsit de glande sebacee, zona este predispusa la ridare precoce).
  • Al doilea tip vizeaza pungile si cearcanele.

Dermatocosmeticele (numai farmacii) indica clar tipul de crema.

In ce priveste raionul de cosmetice din supermarketuri, am spus-o in nenumarate randuri, evitati-l in cazul in care va doriti o crema tratament/ intretinere. Nu va face rau, dar nu va face …nimic ( aaa, da… efectul placebo e si el bun la ceva)

Produsele profesionale (liniile din cabinete) mi se par a fi cea mai calculata alegere si va explic logic si de ce: un tratament in salon trebuie sa conduca la  rezultate vizibile imediate…  este normal ca pacienta sa-si doreasca o schimabare in momentul in care s-a incheiat procedura. Tocmai de aceea produsele sunt concepute dupa acest criteriu. Sunt produse cu rezultate vizibile imediate.

Ca si alternative naturiste, si ma refer in special la uleiurile organice, am probat cu succes si recomand:

  • uleiul din samburi de struguri
  • uleiul de argan
  • uleiul de migdale dulci
  • uleiul de ceai verde
  • extracte de aloe
  • extract de microalge

(pentru detalii despre fiecare in parte, este plin internetul… cu un simplu click pe search)

Masti naturale pe care le folosesc personal (din zeci de optiuni…retete clasice, m-am obisnuit cu cateva):

  • extraordinara masca de cartofi cruzi pentru potasiul continut, cu efect de drenare, dedicata pt pungi si cearcane (potasiul extrage sodiul din celule, ceea ce reduce volumul de lichide din tesut)
  • masca de cafea (nu zat, ci cafea!) pt cofeina continuta, cu efect drenant si anticearcan
  • masca cu plicuri RECI de ceai negru (antiinflamator, puternic antioxidant..etc)

Doresc sa mai insist pe un lucru, despre care am vorbit la un moment dat, si anume:  CREMELE CU COLAGEN – nu conteaza firma.
Este un mare fiasco cu un tam-tam comercial care prinde rapid la public.
Dragelor mele, cand o sa-mi explicati prin ce metoda, stiintific vorbind, o substanta numita de ei COLAGEN va substitui colagenul uman, atunci sa folositi garantat cremele cu colagen. 🙂

* nota: colagenul este cea mai importanta proteina din organism, ranforseaza tesutul, oasele, tendoanele si este responsabil pentru formarea straturilor de tesut care sustin pielea si organele. Medicina foloseste colagenul de la animale pentru a reconstitui CHIRURGICAL tesuturile distruse in urma accidentelor diverse. Se foloseste in chirurgia plastica si reparatorie pentru a retusa buzele sau obrajii lasati. Descoperirile medicale legate de colagen se incadreaza in limita utilizarii la nivel chirurgical, indiferent de scopul vizat.

Si daca tot a venit vorba de colagen, am sa va amintesc cateva lucruri si de ACIDUL HIALURONIC.

Este substanta care apare in matricea intracelulara a tesutului uman, deci inclusiv in piele (din aproximativ 12 g de acid hialuronic din organism 75% este la nivelul pielii).  Are rol primordial in hidratarea, elasticitatea si vascularizarea pielii.
Un lucru foarte important pe care trebuie sa-l stiti este ca acidul hialuronic ARE eficacitate la aplicarile externe, adica poate penetra eficient tesutul doar cu o singura conditie:  garantia unei firme cu renume in cercetare si studii elaborate … cum ca acidul hialuronic continut are o structura care sa pemita absorbtia lui de catre tesut. Ceea ce indiscutabil nu intra in calcul pentru firmele „comerciale”. In spatele unor colosi care au facut un nume din produsele pe baza de acid hialuronic, „comerciantii” ( firmele de market) isi lanseaza liniii antirid doar pentru a rezona bine la consumatorul neinformat.

14 comentarii

  1. Multumesc, Dana.Pai atunci cred ca o sa merg in continuare cu advanceurile, poate cine stie…Peste advanceul asta de ochi se mai poate da si alta crema?

    Stiu ca serul pt. fata se da inaintea cremei, dar la ochi nu stiu .Oricum o sa-mi cumpar si crema recomandata de tine.Astept si parerile cu privire la dermatocosmeticele cu acid hialuronic.Si o sa caut si un salon, cu toate ca tare bine ar fi fost sa deschizi tu unul si in Bucuresti….

  2. Stii, as vrea macar sa impiedic aparitia altor liniute daca de tratat nu le mai pot trata.Si faptul ca sint o mare zambareata nu m-ajuta deloc.

  3. Multumesc pt. raspuns, Dana.am citit tot ceea ce s-a scris,si nu de-acum ,:) in prezent folosesc advanced night repair, de la Estee, si de fata si de ochi.am deja 3 luni si nu vad nici o ameliorare,liniutele fine de la ochi (si una mica pe frunte)sint tot acolo:(( nu stiu, poate imi tb mai multa rabdare, dar nu le suport.Ma gindeam sa ma orientez spre altceva, dar nu stiu ce.sint atitea creme……pt fata mai folosesc si iwostin, crema super hidratanta cu spf 20.

    1. Author

      Luminita, liniutele care apar de la o varsta (vorbesc de 30+) nu tin de hidratare. Iti spun sigur ca tin de remodelarea volumetrica inevitabila a fetei. Oricat ai "trage" tu de musculatura faciala si oricum ai intretine fata din acest pdv, anumite structuri "se deplaseaza" in timp si lasa goluri. Implicit pielea se resimte si ea prin acele cute/riduri inevitabile. Inclusiv orbita si pometii iau alta forma…logic ca apar discrepante in aceasta zona…pe care tu le traduci ca niste riduri fine. Situatia este cu atat mai vizibila cu cat persoana este mai slaba, iar tesutul gras este aproape inexistent (de aceea persoanle slabe par mai "trase" la fata – vezi? exista si aici dezavantaje) Daca NU ai folosi crema de noapte ar fi si mai tragic… s-ar accentua efectele imbatranirii cronologice.
      Continua sa mergi pe creme reparatoare de noapte, care sa aduca macar la nivel celular nutrientii necesari…cu oasele nu prea ai ce-i face :)
      Eu as schimba o crema la 6 luni, poate chiar un an – nu mai devreme.
      Liniile de expresie pt zambarete :) se formeaza exact acolo unde spui ca te deranjeaza. Pai si ce sa facem? Sa stam ca niste statui insipide o zi intreaga? Pfff. Zambeste tot timpul si nu se vad ;) (mai glumim si noi de necaz…)
      O marca buna pe care mi-as cumpara-o daca nu as avea liniile profesionale din salon (si nu din Romania, ca aici aceeasi crema are alta compozitie decat una din UE) ar fi ROC – mai ales cele dedicate ochilor.
      Eu folosesc acidul hialuronic din salon (am garantia lui prin certificat) … din cand in cand cu ultrasunete.
      Cauta eventual un salon care sa-ti faca vreo 3-5 sedinte de ultrasunete (nu ar trebui sa te coste mai mult de 30-50 lei /sedinta) si ai sa vezi cateva schimbari. Nu-ti imagina ca-ti dispar ridurile, dar ultrasunetele le mai "calca" putin (clientele mele ii spun "fierul de calcat riduri" :) )
      Oricum, serul pe care-l folosesti e f fain, dar daca vrei sa-l schimbi ai in vedere si crema asta: http://international.drugstore.com/products/prod….

  4. Buna, Dana.Sint noua pe-aici, desi iti urmaresc postarile de mult timp.As vrea sa-ti cer sfatul in legatura cu crema de ochi, mai precis m-ar interesa o marca anume. Stiu ca e greu sa recomanzi ceva fara sa stii exact despre ce este vorba, dar caut o crema buna de ochi(si de fata) care sa estompeze liniutele fine .Am 31 de ani si vreo doua liniute care nu-mi dau pace.Sper sa nu te supere postare mea, dar nu ma prea pricep la creme si la alegerea lor.Iti multumesc anticipat pt raspuns.

  5. Dana iti multumesc inca o data ca ai insistat din nou pe acest subect.Am observat ca in jur de 24,25 de ani deja pielea devine usor uscata si mai putin elastica in acea zona si probabil ignorata fiind schimbarea subtila,ajungi intr o buna zi sa realizezi ca nu ai ce sa mai faci:( .Stiu ca s a insistat in articolul trecut pe tema aplicarii acestei creme , dar filmuletul acela nu a fost de ajutor,acele miscarid in spirala trebuie vazute intai exact cum ai spus si tu…asa ca intrebarea mea este daca intr adevar crema se aplica pe toata suprafata ochilui dedesubt(de la os pana la nivelul genelor iar deasupra pe toata suprafata pleoapei)

    Thx

    1. Author

      Nu, Silvia! Nu te lua dupa filmuletul acela… exact asta comentam si cu Alexa… e cam eronata metoda.

      Aplica crema de ochi atat pe pleoapa inferioara cat si pe cea superioara. Ziua in strat fin, cat sa se absoarba bine ca sa permita machiajul, iar noaptea ca o masca ( nu de 1 mm, doamne fereste! :) , doar o idee mai consistenta). Da! Pana la nivelul genelor. Ai grija sa nu atingi conjunctiva, ca ustura (multe persoane folosesc crema si pe post de picaturi, ca apoi sa se planga ca nu o tolereaza)

  6. Daa..ar fi super…eu am vazut acid hialuronic pe sideris.ro ( intrand acum pe elemental.ro constat ca-i acelasi produs) si nu am comandat…bine am facut…astept si eu!

  7. Apropos de acidul hialuronic, am gasit de cumparat online in varianta "ingredient cosmetic". Se vinde la gram(tip cu molecule mici sau mari) si poate fi adaugat cremei proprii sau in cele homemade. Eram foarte curiosa care e parerea ta..nu mi-am luat fiindca nu stiam daca e ok, bun de ceva. Daca vrei iti pot da si sursele, evident.

    Ma bucur foarte mult ca scrii din nou :)

    1. Author

      Buna, Elena. Si eu ma bucur mult sa-mi revad vechile cunostinte. Multumesc :)

      In legatura cu intrebarea, da-mi te rog ragaz cateva zile… am in plan un proiect pe care vreu sa-l demarez odata cu noua imagine ProEstetic. Proiectul are mare lagatura si cu intrebarea ta.

      Anume, urmaresc colaborarea (in paginile blogului) cu un medic dermatolog de renume in Iasi ( pastrez secretul pana la finalizare :) )

      In functie de timpul doamnei doctor, vor fi postate articole de referinta in domeniul dermatologic, voi urmari in special problemele cu care am vazut ca va confruntati des.

      Chiar zilele acestea discutam cu medicul, proaspat intors de la o conferinta internationala, despre eficienta produselor dermatocosmetice pe baza de acid hialuronic. Atat de interesant si educativ mi s-a parut subiectul, incat mi-a fugit gandul instant sa fac cumva sa va spun si voua toate aceste lucruri. Insa nu vreau sa vi le spun eu, in nume personal, mi-ar face placere ca subiectul in cauza sa fie dezbatut chiar de medicul dermatolog, printr-un articol pe care sper sa aiba timpul necesar sa ni-l ofere.

      In cazul in care nu vom reusi sa facem acest lucru in timp util, promit sa revin eu cu un post dedicat.

      P.S. Pana una alta nu-ti cumpara nimic. Da-mi oricum un nume, cine distribuie produsele.

  8. Dana, bine ai revenit! Ma bucur mult sa te pot citi din nou, chiar am dus dorul articolelor si sfaturilor tale cu adevarat profesioniste.

    Pupici cu drag!

    1. Author

      >:d < Sarumana, Veve! Un deliciu sa te revad cu noi. Te astept cu mare placere sa ne mai spui cate ceva.

      Pe curand! :-*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.