Va spuneam in recentul articol  “ Informeaza-te si fa diferenta” ca:

Educatia cosmetica este insesizabil manipulata (prin mass-media si presa de specialitate) de colosii a caror principala directie este publicitatea, norma vanzarilor si nu cercetarea. De dragul castigului cu orice pret, pretind ca detin solutii miraculoase in ce prinveste intinerirea tenului. Din pacate nu poti ignora reclamele care te marcheaza involuntar, asa cum nu poti ignora nici preturile….

E de ajuns sa “etichetezi” un ingredient patentat cu un nume stiintific, sa afisezi o lista de “complecsi speciali” ,  sa-l arunci pe piata sub aripa unui mare “brand de imagine” si succesul pare a fi garantat.  Iar noi consumatoarele ne imbatam cu apa rece asteptand rezultatele promise, si depistam ca minunata crema frumos mirositoare, pe care am dat o groaza de bani ( ca de, “pretul psihologic” vinde bine) nu este decat o banala crema emolienta.

Haideti sa analizam de aceasta data impreuna, ca sa-mi intelegeti mai bine reticenta mea legata de produsele cosmetice de cataloage gloss.

oriflameDermoProfessional Micro-dermabrasion Kit

DermoProfessional prin micro-dermabraziune

Sa vedem ce anume il ridica la standarde profesionale sau mai bine zis ce         anume diferentiaza tratamentul personal de cel profesional?

Am sa detaliez fiecare parte din prezentarea produsului pentru a fi cat mai elocventa:

“Set tratament prin micro-dermabraziune”

Dermoabraziune clasica sau micro-dermoabraziune?

Si pentru a va oferi certitudinea celor spuse mai jos, am aruncat o privire si pe Wikipedia , pentru confirmarea informatiilor:

MICRODERMOABRAZIUNEA este tehnica moderna de peeling mecanic, prin care un jet puternic de cristale abrazive de oxid de aluminiu  puse in miscare prin puterea vacuumului, este aplicat pe piele printr-o piesa manuala indepartand astfel partial epidermul. Este extrem de important ca specialistul sa faca analiza pielii in detaliu, inainte de inceperea tratamentului. Acest lucru determina setarile corespunzatoare, adancimea de lucru si numarul de aplicatii, pentru rezultatele promise cat si pentru evitarea complicatiilor.

DERMOABRAZIUNEA sau peelingul dermului cu particule dure reprezinta practic frecarea pielii cu produse abrazive ( creme, bureti, perii rotative..etc) pentru eliminarea celulelor moarte de la suprafata.

  • Exista diferente majore chiar intre diferitele aparatele care efectueaza microdermoabraziunea, astfel ca alegerea unui tratament reprezinta o adevarata provocare.

Imaginati-va asadar, cam cat de majora este diferenta intre Microdermoabraziune si Dermoabraziune …

Concluziile mele la acest punct sunt deja de prisos, nu?

Sa trecem la  urmatoarele aspecte din descriererea produsului:

“Pasul 1: Crema exfoliantă conţine cristale din oxid de aluminiu, ingredient folosit şi de către medicii dermatologi, care ajută la refacerea nivelurilor superioare ale epidermei. Lasă pielea catifelată şi cu structura refăcută. “

Crema pentru gomaj este pe baza de cristale din oxid de aluminiu (corindon).

Corindonul este un material abraziv cu o duritate comparabila cu a diamantului, folosit  de aparatele care efectueaza Microdermoabraziunea. Este folosit in domeniu datorita calitatilor fizice dedicate cat si datorita insolubilitatii lui in apa (nu absoarbe lichide).

Pana aici ok! Dar, totusi, in aceasta crema rolul sau este de a efectua abraziunea, asa cum se efectueaza ea cu orice alta crema pentru gomaj, indiferent care ar fi particulele abrazive continute.

Si da, medicii dermatologi folosesc cristalele din oxid de aluminiu, dar domnilor producatori!… in cu totul alt context/ sistem! – acela prin care se face microdermoabraziune, nu dermoabraziune! Dermoabraziunea se poate face si cu faina de porumb sau cafea macinata in exact aceeasi masura si cu aleleasi rezultate.

“Se aplică de două ori pe săptămână, pe pielea umedă şi se masează uşor întreaga faţă. Apoi se clăteşte cu apă.”

O mare eroare! Stiti cat de nociv poate fi gomajul efectuat chiar si o data pe luna, atunci cand acesta are clar contraindicatii?

Tratamentele intensive de gomaj pot provoca cornificarea pielii, pot agrava vizibil teleangiectaziile, pot promulga/extinde infectiile la nivelul pielii, pot deteriora straturile profunde, pot sensibiliza rapid pielea… si inca multe alte neplaceri.

Deci a prescrie un ritm de doua ori pe saptamana cu ochii inchiji, intr-un prospect unanim valabil pt toate tipurile de ten, mi se pare o lipsa enorma de profesionalism.

“Pasul 2: Serul ultrahidratant, al cărui conţinut unic, bazat pe complexul bio-exfoliant, menţine efectul cremei exfoliante timp îndelungat”

Si ca sa sune si mai sofisticat, s-a adaugat complexul minune! Pe baza de…?

Ar trebui sa deducem ca, atata timp cat mentine efectul cremei exfoliante, ar trebui ca serul hidratant sa fie pe baza de ingredienti exfoliatori (acizi). Dar nu putem decat sa presupunem. Insa decat sa ne obosim mintea cu ghicitul, de ce n-am opta pentru o crema exfolianta pe care ni-o putem achizitiona de la raftul cu dermatocosmetice din farmacie la un pret estimativ de 40 lei?  Macar cand spun dermatocosmetice, am garantia unor studii de produs, cu ani grei de cercetare in domeniu medical.

Si sa va mai amintesc ca pentru tot acest  “SISTEM PROFESIONAL de MICRODERMOABRAZIUNE”  trebuie sa va usurati de 75 lei.

V-am explicat toate acestea ca sa analizati si voi in ce masura se merita investitia.

Insa nu uitati un lucru: “Cioara vopsita in porumbel tot pe limba ei va canta!” 😉

6 comentarii

  1. Buna Dana,

    Am descoperit recent blogul asta si mi se pare fff util. PAcat ca nu ai un cab si in Bucuresti;-((

    Am 32 de ani si folosesc o data pe saptamana „gomaj” sau „scrub” nush cum sa-i spun cu malai cu „aburire” pe oala cu ceai de musetel/verde etc in prealabil cand nu imi este lene sa o fac. De asemenea folosesc alternativ gelul Pure Calmille Yves Rocher, Garnier Pure 3in 1 si niste geluri/crema curatare/albire de la Shiseido & Kao pt rutina zilnica de dim&seara. Ca hidratare folosesc crema Pure Calmille de Y Rocher pt ca e usoara,intra f repede in piele si mie imi place ff mult. Am inceput de curand sa folosesc o crema pt ochi am uitat cum se numeste dar am dat 22euro pe eafrantuzeasca oricum(first signs ceva de genu). Si folosesc mai mult vara recunosc Avene protectie solara pt fata. Am un ten relativ curat cu niste riduri de expresie ENERVANTE in jurul gurii si ceva liniute in jurul ochilor.

    Dupa parerea ta ritualul asta este oarecum OK? adica la 32 si. FAc ceva sport, incerca sa beau apa, mai fac si ceva masti din diverse(miere, zeama lamaie, ulei masline, migdale, castravete pe ochi sau ceai)
    Imi cer scuze pt mes lung. O zi buna. Multa sanatate si mult spor la treaba.;-) )

  2. Dana, ce parere ai despre gama de cosmetice Artistry?

  3. Hmm, da, acele creme de la farmacie costa intr-adevar 40 de lei, dar ne poti recomanda concret o crema (sau chiar mai multe) care contine o cantitate suficienta de acizi si care are ph-ul adecvat pentru ca exfolierea sa aiba loc??

    1. Author

      Adina,

      Sunt cateva firme care specifica procentual ingredientii folositi in produse, am vazut in farmacii cu ochii mei. Stiu bine ca nu este unanim valabila situtia, desi n-am sa inteleg niciodata de ce unele dermatocosmetice nu dau acest detaliu extrem de “valoros” (probabil ca prin natura lor, cu numele garanteaza “tacit” procentajul optim).

      Deja cand vb de produse dermatocosmetice… vb la alt nivel, nu?

      Crede-ma ca mi-ar fi “peste mana” sa ma apuc sa fac un studiu cu toate produsele de gen, ocupatia chiar nu-mi permite timpul necesar unei asemenea evaluari :)

      Uite un link in care poti gasi si cateva procentaje, asa cum iti spuneam …depinde de brand. In esenta, e bine sa urmaresti si asta, insa … ai mare dreptate… de multe ori “oferta” este limitata daca te orientezi dupa acest detaliu. La produsele vandute in reteaua profesionala de salon procentele ingredientilor sunt ca “painea cea de toate zilelele” . Sigur ca de aici mi s-a tras si acest “defect “ pe care tind sa insist atat.

      In articolul "Peeling…" am mai dat un indiciu care trebuie avut in vedere la achizitionare: urmariti ca AHA sa fie in primele doua linii pe prospect, aceasta indicand un procent ridicat.

      Nu-ti imagina ca un produs lasat la indemana utilizatorului de acasa sa exfolieze vizibil. Sub nici o forma! Nimeni nu se risca la efecte secundare care ar putea inchide o intreaga fabrica :) Procentele care exfoliaza vizibil sunt doar in sistem inchis (cabinete, clinici), iar distributia acizilor la acest nivel se face numai dupa o pregatire serioasa a celui care va urma sa lucrezez cu ei (altfel nu-si dau semnatura pt livrare).

      Asa ca la un “home user” efectele nu se pot vedea decat in timp…

  4. ^:)^ Multumesc mult Dana! Asteptam cu nerabdare raspunsul tau, ma bucur ca ai ales acesta mod, printr-un articol. Ai dreptate cu influenta reclamei asupra noastra, pentru a putea face diferenta intre produsele cu adevarat bune si cele mai putin bune trebuie sa ai si o educatie cosmetica sa spun asa….de aceea te citesc in fiecare zi incercand sa retin cat mai multe lucruri folositoare. mai am multe de invatat, e adevarat….deocamdata m-ai convins sa renunt la ideea de a-mi achizitiona un astfel de kit.

    o zi draguta!!!!:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.