Ideal de frumusete,
Feminitate tulburatoare.
Nemuritoare.
Frumusetea rasunatoare si memorabila a Cleopatrei era indisolubil legata de trei adevarate miracole. Si daca sunt considerate si astazi, dupa ani de cercetari, „comori” in industria cosmetica, inseamna ca-si merita renumele.
MIEREA
Mierea, dincolo de gustul sau extrem de placut, are atat de multe proprietati benefice incat am scrie aici un roman. In cosmetica reprezinta „leacul frumusetii”, utilizata atat pentru catifelarea si hidratarea pielii dar si ca antirid.
Cercetarile stiintifice dovedesc un bogat continut in apa, glucoza, minerale (sodiu, potasiu, fosfor, magneziu, cupru, aluminiu, mangan, fier, clor, sulf, siliciu), microelemente (beriliu, galiu, vanadiu, zirconiu, titan, nichel, staniu, plumb, argint), vitamine (B1, B2, B6, PP, H, B12, C, provitaminele A, vitamina K), acid pantotenic, acid folic, proteine, acizi organici, in total 435 de substante organice.
Iata cate beneficii intr-un singur produs. Dulceata pentru gust si pentru corp.
Utilizata in tratamente, ea aduce stralucire pielii prin stimularea naturala a tuturor functiilor epidermei, regenereaza si are un important efect antiseptic.
ALOE VERA
Acest miracol natural, denumit de egipteni „planta nemuririi”, practic nu are limite in tratamente. Contine aproximativ 240 ingrediente active: vitamine, substante minerale, mono si poli zaharide, aminoacizi si enzyme, asigurand 20 din cei 22 de aminoacizi de care are nevoie corpul uman si 7 din cei 8 aminoacizi esentiali.
Se spune ca tocmai din cauza aloei Alexandru Macedon a incercat sa cucereasca o insula pe care se cultiva aceasta planta din care bastinasii faceau un suc cu proprietati miraculoase.
Beneficiile acesteia cuprind toata gama de probleme pe care le putem intampina in sfera dermato-cosmetica intrucat are proprietati antibacteriere, antiinflamatorii, antioxidante, antimicotice, antivirale, extraordinara capacitate de cicatrizare si regeneranta, puternic hranitoare.
In tratamentele cosmetice exceleaza prin actiunea sa puternica de hidratare; creeaza un film hidrolipidic la suprafata pielii fiind capabil sa retina si sa fixeze apa in epiderma.
LAPTELE DE CAPRA si MAGARITA
Frumusetea reginei Cleopatra mai avea un secret: imbaierea in lapte de capra. Cercetarile au demonstrat ca ingredientii activi din laptele de capra sunt identici cu cei din stratul protector al epidermei umane, calitate ce ii confera o mare biodisponibilitate. De asemenea, este antiinflamator, antibacterian, antialergic si antiage. Este bogat in aminoacizi, vitamine si minerale, in special in vitaminele A, E si B6 (riboflavina) cu puternice proprietati regenerante. Riboflavina participa activ in procesele metabolice, ajuta la formarea anticorpilor si a celulelor din piele.
Descoperiti pe pielea dumneavoastra virtutile miraculoase ale acestor produse, utilizandu-le ca ingredienti in tratamentele de ingrijire efectuate.