Vitamine, minerale, acizi grasi esentiali, si alte oligoelemente va stau permanent la dispozitie pentru a va asigura sanatate si frumusete.
Si toate acestea se afla in natura, mereu aproape de voi.
Cat de mult profitati de adevaratele minuni ale naturii?
Multe ne aruncam orbeste spre produse sofisticate de ingrijire, unele mai „bio” decat altele, fara sa remarcam pretioasele ingrediente de langa noi, 100% pure, nesintetizate si fara adaosuri „bio-tehnologice”
Mi-am propus sa incep cu acest post o serie de articole din care sa invatam ( reciproc) cum sa ne mentinem o piele impecabila, fara investitii costisitoare, fara compromisuri si la indemana oricui. O plimbare prin gradina, piata sau supermarket este cam tot ce aveti nevoie…
Pe langa cele mai importante surse naturale de frumusete voi prezenta aici si tratamente cosmetice naturiste cu eficacitate garantata.
Lamaile contin apa (81-88%), hidrati de carbon, proteine, acid critic, acid malic, saruri minerale (sodiu, potasiu, calciu, fosfor, fier) si oliogoelemente (siliciu, mangan, cupru). Sunt bogate in vitamina C (75 mg la 100 g suc) dar contin in cantitati mici si alte vitamine ca: A, B1, B2, D, E, PP, acid pantotenic.
Despre VITAMINA C:
- Este implicata in producerea colagenului care, datorita acidului ascorbic are o mare importanta in cicatrizarea tesuturilor distruse, prevenind aparitia ridurilor;
- Ajuta la sintetizarea elastinei;
- Previne formarea alunitelor, pistruilor si petelor pigmentare de orice natura;
- Intervine in metabolizarea anumitor aminoacizi, a acidului folic si a glucozei;
- Contribuie la formarea anticorpilor si interferonilor; are actiune antiinfectioasa, scade durata racelilor si lupta impotriva agresiunii bacteriene;
- Neutralizeaza radicalii liberi, datorita rolului antioxidant;
- Revigoreaza vasele sanguine, prevenind astfel tulburarile cardiovasculare si determinand reducerea crizelor de emfizem la fumatori;
- Faciliteaza absorbtia fierului;
- Are o actiune antihistaminica eficace in tratarea alergiilor.
- Contribuie la inlaturarea starii de anxietate, oboseala, stres.
* Este intalnita ca si component de baza in tratamente profesionale : intensiv antirid, depigmentant, oxigenant celular, antiacneic, anticelulitic.
Aroma proaspata de lamaie ma imbie in fiecare dimineata cu:
– un pahar de limonada cu miere (inaintea cafelei)
– tonicul de fata facut din lapte si suc de lamaie
– sapunul de maini (din cojile ramase)
Saptamanal folosesc un gomaj de corp din:
– suc de lamaie
– bicarbonat de sodiu ( BetaHidroxiAcid)
– zat de cafea
– (uneori) tarate de grau
Si masca regeneranta de par din:
– suc de lamaie
– ulei de masline
In plus, toate mastile faciale, pe care mi le aplic saptamanal au in compozitie si cateva picaturi de lamaie.
Impartasiti-ne si noua o parte din secretele voastre de intretinere si va vom fi recunoscatoare cu multe alte artificii pentru ca voi sa ramaneti mereu frumoase.
( va urma)
Genial articolul. Foarte useful. Multumim.
Super articol…dar iar imi starneste intrebari.
Sunt oare produsele bio mai bune decat cele normale, cu chimicale??
Stiu ca nu e pe subiect. Eu dintre masile naturale imi place sa folosesc kiwi foarte mult, mi se pare senzational, mai folosesc uleiul de masline , mierea si banana pentru par.
Am incercat si altele dar nu m-au incantat…
Mult succes cu salonul!!
Buna, Dana. Imi pare bine ca ai scris din nou, iti simteam lipsa (si a sfaturilor tale) sa stii :)
Multumesc, Alexa. Mi-a fost greu sa ma impart intre cosmetica virtuala si cea practica :) … in plus a mai fost si concediul… Acum ca am pus pe picioare salonul, reusesc sa-mi gasesc cateva ore ( chiar ca e mult dupa miezul noptii) pentru placerile de suflet. Mai" trageti-ma de maneca" cand observati ca ceva nu e ok :) e posibil nici sa nu realizez… Eu vorbesc toata ziua despre lucrurile care le scriu si aici, fara sa-mi dau seama ca pe blog bate vantul … :)