De ce curatare?

Prezenta deseurilor celulare in jurul si in orificiul canalelor poate impiedica patrunderea unor substante in epiderm. Pentru o buna absorbtie a ingredientelor active din produse, trebuie eliminate grasimile cutanate si reglata secretia glandelor sebacee.

Fara curatare pielea  isi pierde luminozitatea, datorita stratului de celule dehidratate de la suprafata, reinoirea celulara se incetineste si astfel tenul devine tern si congestionat.

Oferiti sanatate si vitalitate pielii prin acest tratament de curatare, care va elimina celulele moarte si va ajuta tenul sa respire din nou, oferindu-va in acelasi timp o senzatie de relaxare si prospetime.

Tin sa precizez ca ingredientele acestui tratament au fost astfel alese incat sa asigure necesitatile tuturor tipurilor de ten; este un tratament universal, fara a crea dezechilibru lipidic( tenului uscat, mixt, gras). In posturile viitoare voi detalia tratamente specifice fiecarui tip de ten, si ingredientele specifice acestora.

Acest tratament de curatare, efecuat in general primavara, pe baza de produse naturale, este un tratament de baza, si „pune pielea la treaba”.

Demachierea completa a tenului cu lapte demachiant  pentru a elimina impuritatile si celulele moarte. Orice tratament trebuie sa inceapa cu acest pas, chiar daca nu suntem machiate.

Aplicarea lotiunii tonice: se indeparteaza cu ajutorul unui servetel; nu se lasa sa se usuce, intrucat veti acea senzatia ca pielea „strange”, datorita deshidratarii implicite.

Exfolierea (gomajul) pe baza de acizi din fructe( acizii din fructe indeparteaza gentil stratul de celule moarte, lasand la suprafata celulele tinere si sanatoase, ofera pielii un aspect neted prin reducerea liniilor fine, stimuleaza productia de colagen si elastina, uniformizeaza culoarea prin reducerea petelor)

Compozitie:

Baza:  zat de cafea+ bicarbonat de sodiu+ drojdie de bere

Ingrediente: lapte acru+ mar+ lamaie.

Se indeparteaza cu apa calduta.

Masca (protejati zona ochilor cu o crema contur ochi, comprese cu infuzie de musetel sau  felii de cartof – indeparteaza pungile; evitati astfel aplicarea mastii in zona ochilor)

Va propun o masca de reintinerire celulara si luminozitate bazata pe:

  1. Salvie – repara, regenereaza, reface fibrele elastice, datorita acizilor fenolici are proprietati antibacteriale si antifungice, este antioxidanta,  reprezinta o „planta minune” pentru efectele sale regenerante.
  2. Lamaie – dezinfectata, astringenta, exfolianta, are efecte de albire datorate acizilor citrici si ascorbici. Continutul de acid hidrolitic are proprietati de regenerare , exfoliere, depigmentare si hidratare.
  3. Aloe vera – are proprietati antibacteriere, antiinflamatorii, antioxidante, antimicotice, antivirale, extraordinara capacitate de cicatrizare si regeneranta, puternic hranitoare.
  4. Graphfruit– tonifiaza.
  5. Patrunjel – efect de albire
  6. Marar– reduce punctele negre
  7. Castraveti– foarte bun hidratant, decoloreaza petele.
  8. 1 plic ceai musetel
  9. 1 plic ceai verde – contine vitamine (A, B, C, E, K), sodiu, potasiu, fosfor, mangan, zinc, cupru, fluor şi numeroşi aminoacizi. Pe lângă polifenoli contine elemente active împotriva radicalilor liberi, deci este un puternic antioxidant. Este tonic, energizant şi răcoritor, antibacterian, antiinflamator, cicatrizant şi dezinfectant.
  10. Ulei de masline
  11. Fiola vit.C – depigmenteaza petele pigmetare, lasand pielea luminoasa, regenereaza fibrele elastice.
  12. 1 pastila acid acetilsalicilic – este un betahidroxiacid, are efecte asemanatoare alfahidroxiacizilor(acizii din fructe), numai ca patrunde mult mai bine in porii care contin sebuum, distrugand celulele moarte de la acest nivel.
  13. Pentru o consistenta mai buna incorporati argila pulbere.

Timp de actiune: 30-60 min.

Tips: Ideal ar fi sa va „impachetati” intr-o folie de plastic pentru a crea efectul de osmoza ( o patrundere mult mai profunda si eficienta a ingredientilor in epiderma). In plus, aceasta va permite sa va odihniti relaxata, fara grija mastii care ar putea sa cada.

Masajul facial cu o crema de hidratare, pentru a completa procesul de revitalizare. Este necesara o activare a circulatiei epidermei, pentru a provoca o vasodilatatie capilara, ceea ce inlesneste patrunderea substantelor in straturile profunde ale pielii. Masati muschii faciali prin miscari circulare, numai in directie de urcare. ( masajul facial pe care vi-l puteti efectua singura, acasa, il voi prezenta detaliat intr-un post viitor)

Tratamentul se efectueaza lunar, in plus tenul trebuie ajutat si sustinut si intre tratamente.

Urmariti procedeele specifice in posturile urmatoare.

28 de comentarii

  1. Directionata de Angelica, am ajuns aici. Mi se pare geniala masca, am s-o incerc imediat ce-mi procur incredientele. As avea o intrebare: pentru salvie, marar si patrunjel, pot folosi ulei esential de la plafar? Mi-e frica cand aud cuvantul ulei pe fata mea. E in regula cel de la plafar? Sau sa folosesc plantele ca atare? in cazul aceasta nu stiu exact cum trebuie sa procedez. le tai pur si simplu marunt si le pun in castronelul cu masca? Multumesc mult!

    1. :x Tot eu sunt! Mi-am facut masca, de fapt, intregul ritual de ingrijire, pentru ca e compus din mai multi pasi. Ma bucur foarte mult pentru ca pielea mea incepe sa fie mai neteda si mai curata…dar tot nu am curaj sa ma uit in oglinda de aproape, pentru ca probabil punctele negre sunt la ele acasa, din pacate. Probabil o sa trebuiasca sa merg la o noua extractie…Ma sfatuiesti sa merg din nou, chiar daca pana acum mi-au aparut imediat inapoi? doar ca de data asta am sa-mi fac gomaj de 2-3/saptamana, si mastile astea super pe care le-am gasit pe aia, cu AHA SI BHA.

      Mai am o intrebare: ce parere ai despre Clarisonic? Crezi ca ar fi eficient in cazul meu, impotriva formarii punctelor astora enervante? Adica sa incetineasca formarea altora noi de fapt. De extractie oricum nu cred ca scap.

      Multumesc mult si sa ai un weekend cat mai frumos!:x

      1. Author

        Habar n-aveam de Clarisonic :) Ca mi-ai zis tu, l-am gugalit nitel.
        DA! Periajul acela este un mareee necesar pt ten.
        Dar fii atenta ca am spus PERIAJ, pt ca pretul la care se vinde o banala perie rotativa electrica m-a lasat masca.
        Vizavi de eficienta, iti garantez ca e super! Eu o folosesc, am functia la combina (pe langa alte 17 ;;) ) ..si-n curatare, si-n masaj cu seruri, si la „polish” :) Dar NICIODATA impreuna cu produse pe baza de acizi !!!
        La cate alternative ofera industria de beauty, eu n-as da atata pe o perie… sa ma tai.
        Uite ce am gasit: http://cgi.ebay.com/facial-skin-cleansing-brush-exfoliation-massager-/320655784844?pt=US_Skin_Care&hash=item4aa892fb8c , daca ai timp mai mult sa forezi prin ebay, s-ar putea cu banii aceia sa-ti cumperi si un miniaparat cu ultrasunete, ca sa fie spa-ul complet :)

        1. :x multumesc pentru lamuriri. Ai dreptate, e mult prea scumpa, nu cred ca mi-as putea permite curand asa ceva, in schimb alternativa data de tine de pe ebay e cu totul alta poveste.

          Cat despre ingredientele pentru masti, am inteles- cat mai natural! am maruntit si tocat cat am putut patrunjel si marar si le-am pus acolo. Mi-am facut mascuta inca de sambata si mi-a curatat fata, dar nu am simtit nici un efect in plus fata de cat era deja de la masca de pregatire, cea cu bicarbonat, cafea, lamaie, drojdie si mai erau 2 ingrediente parca. E fi pielea mea defecta. hmm, poate totusi o usoara imbunatatire a culorii, o culoare mai uniforma. Oricum iti urmez sfatul si ma exfoliez la 2 zile. O singura nelamurire mai am- nu e rau pentru piele o exfoliere din asta mecanica la 2 zile? adica nu imi subtiez pielea?

          O zi cat mai placuta,
          Sandra!

          1. Author

            Da, Sandra! Ai obs bine, pt ca masca cu patrunjel si marar nu are eficienta imediata – vit C din patrunjel actioneaza lent si are rezultate pe termen lung. Pe cand masca cu bicarbonat+cafea+drojdie e destinata actiunii imediate prin ingredientii acizi. De aceea la una-i zic „de pregatire” a tenului …vb mea: „ar bine terenul” si celeilalte ii zic „de tratament”. Amandoua sunt importante, insa au destinatii diferite. 🙂
            Vizavi de exfolierea la 2 zile devine o problema DOAR pentru tenurile sensibile. Aici depinde foarte mult de pielea ta. Chiar ieri imi spunea o clienta ca dermatologul i-a recomandat gomaj cu malai zilnic. Nu m-a surprins, intrucat fata ei era plina de cicatrici post-acneice. Ti-am dat exemplu acesta ca sa-ti faci idee cum evaluezi „necesarul” tenului tau.
            Prin gomaj pielea NU AR TREBUI sa devina subtire, tocmai…eliminand celulele moarte fortezi regenerarea. Asa cum acizii rup legaturile celulare si fac exfoliere. Insa aici este discutabil: in functie de tipologie si varsta regenerarea poate fi la unele persoane mult mai lenta. Abia atunci se pune problema „sensibilizarii”.
            Deci, la problema asta, numai tu iti poti evalua frecventa exfolierilor…eu nu-mi pot da seama asa.

            1. Multumesc mult ca imi acorzi din timpul tau si imi raspunzi, nu stiu cati ar face asta…Am inteles! Atunci ma inarmez cu multa perseverenta si rabdare si voi vedea rezultate in timp. Am sa ma tin de mastile astea pentru ca fac bine, si mai ales, sunt naturale. Imi place tare mult sa-mi pun pe fata ingrediente cat mai aproape de natura. ar mai fi si faptul ca sunt si foarte accesibile,dar in primul rand sunt naturale. Oricum suntem inconjurati de chimicale si e-uri si nu prea avem cum sa le evitam chiar pe toate.

              Am inteles si raspunsul pentru ce intrebasem eu, cu subtierea pielii(de fapt mama era mai ingrijorata sa nu-mi stresez pielea prea tare). Nu am un ten sensibil, nici nu am intalnit vreo crema care sa il deranjeze(doar brevozylul ma ars, alta poveste) Ma simt foarte bine cu strub des, si voi continua. Ma intrebam daca nu pot face si scrub cu malai de porumb- am facut mai demult fara sa stiu ca e pentru corp si mi-a lasat o piele foarte fina, in rest nicio sensibilizare, inrosire,etc. Sau e mai bine sa o las cu agenti mai fini-cafea, tarate de porumb. Si inca ceva- masca cu marar si patrunjel, pot sa-mi fac mai des(de ex o data pe saptamana) alaturi de acizi combinati(aha+bha)? Eu am avut probleme anul trecut si mi-au ramas inca semne, ar mai fi nevoie inca de uniformizare. Am facut si microdermabraziune atunci.

              Te pup! o seara/zi placuta!

              1. Author

                Mmm, sa stii ca nu-i un capat de lume daca pui malai pe fata. Depinde cum il suporti, sa nu-l simti ca si cand ai da un strat de carne jos :) Insa exista aici un mare NU: daca ai capilarele la suprafata, asa numita cuperoza (impropriu spus) este exclus sa gomezi pielea mecanic, mai ales cu malai!

                E normal ca brevoxylul sa arda, asta-i si rostul lui. Brevoxyl 2-3 zile si apoi un ulei foarte consistent incat sa inmoaie bine cojitele. Intr-o saptamana ar trebuie sa dispara toata minunea :)

                Masca poti sa o combini linistita, nu se anuleaza ingredientii intre ei.

                Daca insisti pe gomaj si regenerezi fortat pe timpul noptii (o crema regeneranta dedicata) ar trebui intr-o luna sa apara ceva schimbari.

    2. La inceput am folosit plantele maruntite bine apoi, din comoditate, m-am gandit la gasirea unei variante care sa-mi ofere aceleasi beneficii fara grija aprovizionarii :d Asa am gasit varianta cu uleiuri esentiale. Acum pun in masca nu mai mult de o picatura avand in vedere ca sunt foarte concentrate.
      Am cumparat si de la Plafar iar mai nou mi-am comandat de pe sideris.ro.
      Dana? e in regula ce fac?
      Mercic.

      1. Author

        Mmmm! Ia vezi tu cum faci si cand mergi in market ( banuiesc ca saptamanal – ca tot omu’) pune mana mai bine pe un avocado, o leg de patrunjel si 2 fructe cu acizi, un iaurt cat mai natural (lool, vb prostii cu iaurtul natural si marketul), o punga de zahar brun pt gomaj ( renumitul acid glicolic e „var” cu zaharul) si vorbim mai apoi care-i diferenta.
        Acum na, sunt lucruri care nu le gasesti pe toate drumurile. Doar n-o sa umbli tehui prin camp sa cauti frunze de trei frati patati 🙂
        Dar unde se poate…. 😛

    3. Author

      Prefer plantele cand pot opta intre ele si uleiuri esentiale. Spre ex patrunjelul este fain pt pete datorita consistentei de vit C.
      Si asa vit. C naturala oxideaza cat ai clipi, motiv pt care trebuie folosita imediat ce ai pregatit masca. Pai iti dai seama ca planta, prin prelucrare (oricat ar fi ea de performanta) isi pierde complet principiile active? Se pastreaza un procent foarte mic…raportat la calitatile ei „crude”.
      Cand vb de masti din plante, fructe, legume + alte minuni, toate se mixeaza in blender sau robot pana devin pasta. Daca pasta nu-i atat de consistenta sa stea intr-o idee pe fata, adaugi „prafuri” – cel mai des argila.

  2. As vrea sa ma asigur ca am inteles f bine pasii pentru un peeling/gomaj eficient efectuat acasa:

    pentru gomaj

    – curatare

    – vaporizare

    – extractia

    – gomajul(de ex. cel propus in articol)

    pentru peeling

    – curatare

    – masca cu bicarbonat + drojdie + lamaie (sau alta masca pentru peeling)

    – extractia

    – masca pt arsuri + bpanthene

    Scuze, am intrat in concediu si am timp sa te bombardez cu intrebari….

    1. Author

      Cristina, iti raspund pe seara… acum am intrat pe fuga, ca-s full zilele astea la salon. Ne auzim :)

      Vezi c-am atasat un search ;)

    2. Author

      Vezi ca am atasat si o notificare prin email la comentarii, chiar multam mult pt observatia utila, iar raspunsurile le gasesti in ultimul articol. Scuze, raspund mai greu caci la saloane e jale in perioada asta.

  3. Multumesc foarte mult pentru sfaturi, Dana! proxima ocazie le pun in practica (blogul tau e ffff util si placut de urmarit! :D ).

    De la Laurderm am incercat crema cu ulei de rasina si de galbenele, care mi-a placut foarte mult. La topicul legat de creme am o intrebare… ce parere ai de cremele cu ichtiol? Se pot aplica dupa extractie, pentru a reduce inflamatia?

  4. Dana ,buna din nou:)

    Desi ai acoperit tot ce se putea acoperi despre curatarea tenului ,eu INCA mai am o nelamurire:( Nu imi vine sa imi mai pun nimci pe fata pt ca nu o mai suport cu punctele astea negre.La cosmetica aici nu stiu cand voi ajunge ,desi ma straduiesc dar ti am spus ca preturile sunt f piperate in afara.Am cautat acum un cabinet cu produse Maria Galland ..nici macar repere nu am . nu stiu unde sa ma duc nefiind in Ro.Concluzia:Spune mi te rog , (desi nu e profesionist din partea mea sa intreb asa de la distanta fara sa imi vezi tenul)ce se poate face intr o situatie de urgenta ca a mea cu punctele astea negre.Eu cred ca am un ten normal iar punctele negre nu sunt foarte foarte exagerate dar pt o iubitoare de frumos si perfectiune in termeni de curatare macar, sunt destule cat sa strice estetica fetei plus ca nu inteleg de ce apar in cantitatea asta de la o vreme.Mai exact exista ceva care sa le poata scoate in afara de tehnica killaritului?!si aceasta tehnica are vreun secret pt cineva care incerca acasa?!…Iar daca crezi ca ar trebui sa ma calmez,sa mi spui si voi incerca atunci sa mai rezist pana ajung la salon:)

    1. Author

      @ Silvia si Irina:

      Daca peelingul cu aspirina il faci inaintea extractiei, formula aceasta nu te ajuta cine stie ce… Ca sa nu-ti killaresti fata prea tare si sa nu ramai cu semne care se sterg mai greu acasa, trebuie sa faci tot posibilul sa compenzezi cumva etapa vaporizarii + inmuierii pielii (din salon). Altfel nu te apropia de comedoame ca e jale!
      Deci, cum poti face asta cat de cat acasa:
      Cureti fata bine bine (sa scartieie :) … demachiant,tonic,sapun negru,etc. Iti prepari o solutie dedicata extractiei (+inmuierii): bicarbonat + drojdie + lamaie (neaparat acestea, e mai complicat sa-ti explic de ce). Gomajul ABRAZIV il poti face dupa vaporizare. Abraziv nu inseamna dur, ca pe corp. Interdictia gomajului abraziv este data doar la acneea infectioasa sau la multe pustule suprainfectate… sau la un ten extrem de sensibil. La partea tehnica a extractiei…lool, nu va pot ajuta astfel :)
      Imediat dupa extractie, aplica NEAPARAT o masca dedicata “arsurilor”, in care sa adaugi preventiv si o crema cu antibiotic. Masca sub folie… ca de obicei.

      O crema de care eu sunt f multumita in asemenea situatii,folosita pe post de masca sau la baza mastii este Aur Derm. http://www.magazin-naturist.ro/creme/aur-derm-cre

      Daca folosesti crema aceasta pe post de masca, poti sta cu ea acasa si o ora. Nu cumva sa o speli cand o dai jos, o vei indeparta prin stergere usoara, asa incat sa ramana ceva si in piele :) La sfarsit pulverizezi BPanthene forte – spray si emulsionezi cu ce a mai ramas in piele de la masca. In lipsa de BPanthene poti finaliza cu apa termala (cu aceeasi procedura).

      Gata! Spor la tratament ;)

      La toate acestea, o completare pentru Silvia:
      Oricat ai incerca sa “topesti” cumva punctele negre, nu prea exista solutie garantata decat extractia aceea neplacuta. Acizii din diferite produse (pt ca ei sunt dedicati interventiilor de gen) “ara” ei bine, dar nu pot sparge toti “bolovanii”. Eventual intretin curatarea folosindu-i constant dupa extractie. Si din pacate toata intretinerea EFICIENTA (oxigenare,hidratare..etc) pleaca de la urata curatare :D

  5. Sper sa reusesc si eu sa adun ingredientele pe care le-ai zis, din pacate nu-s o mare fana a pregatirii mastilor cu manutele mele. Pana atunci insa, am o intrebare :D Intr-o farmacie mi-am facut o analiza a tenului cu un aparat care marea f mult si farmacista mi-a zis ca am porii dilatati si ca ar fi bine sa fac exfoliere aproape zilnic. Am un ten sensibil, am puncte negre si cateva semne de la vechi cosuri. Cred ca o regenerare putin fortata a pielii ar fi binevenita. Insa exfolierea cu produse de pe piata mi se pare un pic cam dura, ma gandeam sa incerc taratele de grau, de care am auzit numai lucruri bune. E prea dur sa fac exfoliere zilnica cu tarate, poate sa-mi dauneze?

    1. Author

      Porii deschisi nu inseamna neaparat ten incarcat. Exista multe cazuri cu pori dilatati dar nu incarcati. Pt un ochi care nu are experienta multor cliente este mai greu de diferentiat (gen farmacistele). Pentru inchiderea porilor in acest caz merg foarte bine mastile pe baza de carbonat de calciu si de magneziu. Poti avea doar cateva puncte negre, sau poti fi plina. In primul caz, pe fondul unui ten sensibil, nu te arunca la exfolieri dese, sub nici o forma cu tarate de grau. In cazul in care punctele negre sunt multe si foarte vizibile, mergi pe un gomaj delicat pe baza de granule fine si aspirina sau varianta naturista: cafea fin macinata. Exista pe piata o groaza de creme exfoliante, fara a-ti irita pielea.

  6. Dana,

    Am descoperit aceste pagini tot "googalind" si e uimitor si minunat in acelasi timp cand descoperi ca mai exista oameni ca tine.Am iesit de pe blog,fara sa notez adresa si l-am cautat ieri o zi intreaga (dupa cum vezi l-am descoperit pana la urma)numai pentru a-ti spune ca te admir pentru efortul pe care il faci, efort foarte mare de altfel cand ai o afacere ,familie si esti si femeie pe deasupra.Ma bucur nespus de mult pentru tine ca ti-ai descoperit pasiunea si ai imbinat-o cu profesia,este un lucru extraordinar care nu se intampla foarte multor oameni si e minunat dupa cum se vede in tot ceea ce scrii.

    Cu respect si deosebita admiratie

    Valentina

    1. Author

      Multumesc, Valentina! :-* ca ti-ai rapit din timp sa ne regasesti si sa fii printre noi. Cu drag, bine ai venit! Salveaza-ti undeva adresa si deschide-o din cand in cand; eu cum am putin timp liber fug la comp si mai scriu cate ceva. De multe ori ma fura cate un articol pana dimineata … n-ar fi problema, agreez lucrul noaptea din studentie, insa e tare nasol sa fiu zombi la tratamentele de 3-4 ore de la 8 dimineata :)

  7. Buna dimineata!!!

    Raspunsul la intrebarea pusa de jeni este DA….la indicatiile Danei am pus folie de plastic dupa ce am intins masca pe fata si am stat cam 45 de min. In felul acesta nu iti va mai cadea de pe fata iar ingredientele vor patrunde profund si eficient in epiderma.

  8. buna fetele ,azi am descoperit acest site si ma bucur

    imi spune-ti si mie daca ati facut masca de mai sus v-ati pus si folie de plastic?:-?

  9. Buna Dana,

    Aseara am incercat masca pe care ne-ai propus-o in acest articol.

    Chiar daca nu am avut la dispozitie toate ingredientele scrise aici ,efectul este vizibil: o piele curata si luminoasa.

    Dupa ce am spalat-o am aplicat o crema reparatoare de la Ducray.

    Cu siguranta, o voi aplica odata pe luna, de data aceasta cu toate ingredientele.

    Multumesc.

    PS: cu permisiunea ta, pot scrie cateva cuvinte despre noile mele creme – Lux&Ethical

    1. Author

      Sigur, Angelica! Fa-le un review! Chiar ma intereseaza, iti dai seama…

  10. Buna Dana,

    Multumesc mult de tot pt raspuns. Sigur o sa-ti urmez sfaturile. Nici nu se pune problema sa nu fac masca pe care mi-ai recomandat-o, mai ales ca nu-i greu de facut deloc, si, in plus, in weekend ma mai eliberez putin de bebe ca e si tati acasa.

    Mi-au atras atentia si Ivatherm-urile in farmacie, chiar eram decisa sa le cumpar dupa ce termin Avene-ul.

    Se vede ca ai muncit mult sa ajungi aici! Esti rezervata in a face recomandari acolo unde nu poti "baga mana in foc"…cred ca asa trebuie sa procedeze orice profesionist: renumele castigat (cu multa munca) trebuie intretinut!

    O sa revin cu intrebari dupa ce fac ce mi-ai spus deja.

    Multumesc frumos.

  11. Buna ziua!

    Va admir mult pentru ceea ce faceti! Tot ce spuneti are logica, explicati detaliat fiecare afirmatie! Bravo!

    Imi permit sa va rog sa-mi indicati o esteticiana la fel de priceputa ca si dvs., dar care sa lucreze in Bucuresti. Trebuie sa existe cineva care-si face meseria la fel de profesionist ca si dvs. si in acest oras poluat!

    Sa ma prezint totusi: am 28 ani, sunt mamica unui baietel minunat de 9 luni, si, pana acum, nu puneam mare accent pe ingrijirea fetei/ corpului…insa, dupa ce am nascut, am simtit ca imbatranesc. Tenul nu mai e la fel de luminos, au aparut ridurille de expresie, mi-am simtit pielea deshidratata…De cand va citesc (v-am descoperit de vreo 3 zile), mi-am cumparat o gramada de creme. Ritualul meu zilnic implica: incep dimineata cu demachierea cu Bioderma Sensibio H2O, apoi emulsie matifianta Avene Cleneance; seara demachiere cu Garnir (e de cand eram tanara, o sa-l schimb dupa ce termin si L'orealul nou-nout) si aplic un decoct de marar (il fac in casa si-l tin in frigider 4-5 zile). Am luat astazi, citind raspunsurile pe care le-ati dat fetelor, gel contur ochi Iwostin; il voi folosi de maine, dimineata si seara.

    Urmeaza sa mai achizitionez si un fond de ten cu spf, dar tot de "farmacie", ceva foarte lichid, sa se intinda repede, pt ca nu am timp nici de mers la "buda".

    Considerati ca ar trebui sa folosesc si o crema de noapte? Am ochit Iwostin Puritann parca, nu-s sigura…sau esteticiana pe care mi-o veti recomanda se va pronunta daca este sau nu nevoie :) ….

    Cred ca v-ati dat seama, am tenul gras (sau mixt, cine stie??!!) cu pori dilatati (incercam cu decoctul de marar), puncte negre si chiar si cateva albe! De aceea va cer ajutorul, simt ca am nevoie de o mana profesionista pe fata, ignoranta mi-a ajuns la os!!!

    Va multumesc mult!

    PS:

    1) In masca de mai sus, trebuie combinate toate cele 13 ingrediente?

    2) Scrieti corect romaneste! Cat de rar….

    1. Author

      Multumesc, Laura!

      Am cunoscut o esteticiana de nota 10+ in Bucuresti, de la care am invatat personal foarte multe lucruri: Mirela- Silhouette, centrul Lascar Catargiu. Profesionalism si "mana de aur".

      Insa nu stiu daca recomandand-o te-ar ajuta cu ceva, pt ca lucreaza intr-un centru cu preturi piperate, de multe ori nemotivate (produse slabe), si sub un sistem al centrului de care eu te-as sfatui sa te feresti ( diagnostic controlat dupa venituri, nu dupa necesitati). In plus, in acele centre nu ai voie sa optezi pt o cosmeticiana anume… se practica doar pt vedete :)

      O directionare in acest sens vei gasi cu siguranta la <a href="http://mirandaspune.wordpress.com/?s=despre+saloane+de+la+o+clienta&quot; rel="nofollow">Miranda– un loc unde vei intalni multe fete din Bucuresti care te vor ajuta fara nici o problema.

      In cazul tau mergi insistent pe hidratare. O crema puternic hidratanta – http://www.ivatherm.ro/ivatherm.php?ivatherm=prod

      sau http://www.ivatherm.ro/ivatherm.php?ivatherm=prod

      Despre Iwostin Purite nu ma pronunt, nu o cunosc. Insa ce ti-am recomandat de la Ivatherm, ar trebui sa fie in regula pentru tine.

      2. Este foarte posibil ca pielea ta sa nu absoarba ce-i dai, vezi noul meu <a href="http://proestetic.ro/estetica-faciala/exfoliere-controlata-peeling-gomaj-acizi/&quot; rel="nofollow">articol si vei intelege de ce… canalele infundate blocheaza patrunderea ingredientilor pe care tu ii aplici pe fata. O curatare care consta doar in demachiere e nesemnificativa. Ai nevoie de o curatare la nivel profesional, dar pe care ti-o poti executa acasa pana una-alta.

      Incearca sa-ti gasesti 30 min minim/ saptamana pt aplicarea unei masti enzimatice (sub folie de plastic) formata din : cateva picaturi de lamaie, branza de vaci – de la tarani nu din market, pt ca e vorba de acel acid lactic natural, boabe de struguri, mar ras, 1 pastila aspirina si un varf cutit de bicarbonat de sodiu. Cantitatile le aproximezi nu ca pt o prajitura :) ci ca pt un bol micut. Pt a ingrosa aceasta masca care va curge adauga argila – Plafar ( poti inlocui cu lapte praf/ faina de orez de la bebe)

      Fara nici o problema, intreaba tot ce n-ai inteles, pt ca de asta am ales sa fiu aici cu voi :)

      Cu drag.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.