Intrucat unele intrebari necesita raspunsuri mai ample, am considerat ca ar fi util pentru toate cititoarele ca acestea sa apara intr-un post.
Mai ales ca nu toata lumea viziteaza „ultimele comentarii” … de unde ar putea invata multe lucruri utile.


Apropo de ce ai scris, eu chiar pofteam la o crema gommage Gerovital H3, insa am vazut ca are adaos de vitamina E si inca mai cercetez…

Si faptul ca Gerovital- gomaj are adaos de vit.E …..care-i problema?

Ce parere ai despre cremele facute in casa? Sunt f simple, bineinteles. Eu pentru seara folosesc un amestec cu: unt de cacao, unt de avocado, ulei de argan si ulei de macese si ulei esential de lemn de trandafir(o folosesc si pt ochi). Sunt f multumita de ea deocamdata, insa crezi ca ar tb sa folosim doar creme preparate de profesionisti, cu ingrediente mai complexe, care sa asigure o penetrare mai buna, o asimilare mai eficienta?

Eu demult merg pe principiul asta.

Motivul pt care am ajuns la concluzia „handmade” nu tine numai de inclinatiile mele naturiste. Adevarul este ca de multe ori un singur produs nu satisface nevoile 100%, si suntem nevoite sa apelam la o adevarata colectie… crema pt „aia”..crema pt „cealalta”..samd. Sa ai un ten acneic, deshidratat si sensibil e o adevarata proba de rezistenta psihica si financiara incat sa poti achizitiona n produse specifice. Strategia comerciala a firmelor este sa nu puna toti ingredientii dedicati unei probleme intr-un singur produs… mai ales ca asta ar implica un pret imens pt o crema.

Eu ma lovesc zilnic de problema asta, chiar in produsele profesionale . Am nevoie sa aplic 10 ingredienti dedicati odata ca sa am convingerea ca am atins toate tintele vizate. Deci tre’ sa folosesc 10 creme doar la o singura etapa de tratament.

Deci problema nu tine de eficienta cremelor profesionale, tine mai mult de necesitatile CUMULATE, indiferent ca vorbim de „natural” sau „ingredienti patentati”.
Faptul ca tu esti multumita de amestecul acela, inseamna ca ai nimerit combinatia ideala pt cerintele tale de acum. Posibil peste 3 luni sa nu mai aiba aceleasi rezultate…Tenul se regenereaza complet la 21-30 zile, moment in care trebuie reevaluata reteta 🙂

Si ca tot ai adus in discutie subiectul… uite ce am in lucru pt. la anul:  ProEstetic Magazin. 😉

spuneai intr-un articol ca folosesti laptisor de matca. Pur sau liofilizat? Eu am preferat pur, insa nu am gasit in magazine, am comandat de la producator.

Laptisor de matca pur, desi senzatia lipicioasa e tare aiurea. De regula aplic apa termala peste – ca sa intre rapid in piele, si un strop de crema (oricare) incat sa mai „taie” senzatia de banda pt muste 🙂  Rezultatul insa e senzational .. se vede dupa 1 saptamana de utilizare zilnica (ca si crema de noapte) si-i dedicata acelor zile in care se vede pe fata oboseala cronica.
Se gaseste greu in magazine pt ca trebuie tinut la o temperatura de frigider. Gugaleste „laptisor de matca pur” si-l comanzi direct pe site, la producator.

Ce parere ai de acidul hyaluronic, ca adaos in creme si lotiuni tonice? Spuneai ca nu recomanzi decat cel certificat ca poate penetra pielea si ca ai un furnizor. Il poti divulga? (dc se poate, bineinteles). Eu am cumparat de la Mayam, inainte sa citesc articolul tau, ii voi intreba de certificare.

Acidul hialuronic nu are un certificat agatat de produs… sau daca-l are, e o hartie fara valoare – facuta pe calculatorul din biroul de marketing, cu o stampila si semnatura care sa certifice ce? Ca-i acid hialuronic si nu gel de par? lool! Nu asta-i ideea! Ideea era ce laboratoare il produc. Pt ca molecula aceea trebuie sa aiba atata eficienta incat sa inlocuiasca acidul hialuronic constitutiv al tesutului UMAN! E ca si cand ne-am apuca sa facem  leucocite certificate cu diploma, sa le punem pe piele, si sa ne uimim prin ce minune stiintifica ajung ele in sange.
Sa nu uiti un lucru: tot ce tine de elementele structurale ale pielii: colagen, elastina, acid hialuronic… este un fiasco pur comercial. Firmele se folosesc de cuvinte bomba pt a sensibiliza cumparatorul. Da, produsele pot stimula (oarecum) refacerea structurilor cu ingredienti specifici (vit C in special… si aici e poveste lunga) dar nu au cum sa le inlocuiasca cu un produs de uz topic. 😀

As vrea sa ma asigur ca am inteles f bine pasii pentru un peeling/gomaj eficient efectuat acasa:
pentru gomaj
– curatare
– vaporizare
– extractia
– gomajul(de ex. cel propus in articol)

pentru peeling
– curatare
– masca cu bicarbonat + drojdie + lamaie (sau alta masca pentru peeling)
– extractia
– masca pt arsuri + bpanthene

Nnnn..ea!
Faci confuzie de termeni.
Gomajul/peelingul este o procedura, NU un tratament!

Aaa… ca zeci de saloane-l vand ca „tratament” (asa cum am obs ca se intampla si cu masajul facial) … ciudat e putin zis :))

In salon (vorbim de nivel profesional),   a face doar etapa gomajului e ca si cum la stomatolog ar curata caria si te-ar trimite acasa sa-ti pui singura plomba. 🙂 ..deci f interesant cum stiu unii sa faca bani…
Revenind: gomajul nu e un tratament in sine, e operatiune dintr-un intreg arsenal de proceduri ( citeste si asta)

Il incadrezi intr-un tratament complex astfel: demachiere (demachiant/sapun/tonic) , vaporizare, gomaj/peeling, extractie, masca regeneranta.

Fiecare etapa amintita  o adaptezi fct de ce-ti prieste tie cel mai bine. Asta nu inseamna ca, daca alegi peeling enzimatic in defavoarea celui abraziv, etapele difera!

Trebuie sa stii ca la nivel profesional aceste etape sunt ..ca la compunere… introducerea /cuprinsul si incheierea… restul tine de experienta si imaginatie 🙂 In cele 3 ore de tratament conteaza ce anume faci/combini  „intre”.


8 comentarii

  1. Dana, am o intrebare legata de protectie solara.
    Crema mea hidratanta are spf 0 :)
    Dermatologul mi-a sugerat sa o amestec cu bpanthene pt a obtine si protectie solara, insa din ce am citit eu pana acum, acesta poate doar vindeca arsurile, nu este si fotoprotector.
    Tu ce stii despre bpanthene? Ce produse folosesti tu pt protectie? Stiu ca oxidul de zinc este bun, insa in momentul asta nu il pot procura… pot lua altceva din farmacii? Insist, pt ca nu vreau sa renunt la crema pe care o folosesc acum, imi place f mult.

    1. Author

      Nici eu n-am intalnit pana acum vreo info in care sa aud ca bpanthenul joaca rol de protectie. Oups! Miram-as, nu prea are cum.
      O crema cu mult oxid de zinc in farmacii: Sudocrem – e pt bebei. O poti amesteca cu crema ta, insa ai grija la procent sa nu „te albesti” peste masura… oxidul de zinc e ca varul :)
      Ce protectie solara folosesc eu? :)) Pana in luna mai/iunie nimic. Tu nu fa ce face popa… eu n-am nevoie datorita texturii si pigmentului specific. Dar atunci cand imi iau factor de protectie merg pe cel mai ieftin din supermarket, pentru ca nu ma intereseaza ce alte bla bla-uri intra la ingredienti hidratanti samd. Pe mine ma intereseaza DOAR FPS-ul, si atat!
      Cremele dermato din farmacii sunt de fapt creme de fata cu adaos de ingredienti specifici protectiei. Daca tu ai deja o crema buna de fata, mergi pe ceva no-name ca factor de protectie. Il aplici peste crema de baza.

  2. Dana:) Eu sunt inca in tratament,n am trecut la partea de acizi pt ca chiar am vrut sa curatz f bine intai,treptat.Din capitolul Big questions,intrebarea mea este:D aca intradevar spalarea fetei cu apa calda sau rece are o atat de MARE importanta…precum „se spune” ca apa calda face RAU!!Iar apoi daca masajul,la aplicarea unei creme de asemenea este important..in alte cuvinte daca crema are o adevarata eficienta masata cate minute bune, decat aplicata rapid cu cateva degetele in cateva secunde:))
    Thx xx

    1. Author

      Apa fierbinte (nu calda!) face doar UNORA rau…in timp. E vorba de persoanele cu pielea extrem de subtire: acestea le recunosti imediat prin cearcanele vinetii rosiatice sau fragilitatea capilara vizibila pe picioare. Sunt acelea carora li se vad lejer venele prin piele. In acest caz apa fierbinte/sauna/vaporizarea..samd provoaca o dilatatie mai rapida a vaselor de sange 1)pt ca peretii lor vasculari sunt la fel de subtiri ca si pielea, 2) pt ca pielea nu are aceeasi putere de protectie termica. Undeva peste 40 ani apar „fisuri” la nivel capilar, accentuate fiind de un stil de viata „neprotector”
      Ti-am explicat acestea ca sa intelegi de ce se spune ca „face rau”.
      Insa,
      Lasand teoriile sf-istice, si cu protectie si fara cam tot acolo e :D Asta nu inseamna ca tre’ sa mergi la sauna zilnic, sau sa-ti faci saptamanal vaporizari. Sa te lovesti permanent de bariera „nu e voie” e mai mare chin.
      Exact la tipologia asta ma incadrez eu – iar pt mine apa calda e chin… daca nu-i extrem de fierbinte, mai bine zic pas. Sunt convinsa ca peste vreo 5 ani voi incepe si eu sa vad efectele… dar sunt la fel de convinsa ca, daca m-as retine de la tot ce nu e voie as vedea efectele peste 6 ani. Asa ca… :P mananc Varixinal zilnic si compensez acel an :D

      Masajul este extrem de important la aplicarea oricarei creme. Dovedit stiintific..bla, o crema penetreaza spre straturile profunde in 30 min. Insa prin masaj se realizeaza o dilatare capilara si accelerarea circulatiei astfel incat crema patrunde in 10 min. Nu-i atat de important cum faci masajul (tehnica e de nivel profesional) ci faptul sa-l faci cumva… 5 min, chiar prin miscarile de „spalat pe fata”. Daca mainile-ti sunt intr-atat de uscate incat nu permite masajul, pulverizezi apa termala peste crema si insisti. Ai sa vezi ca eficienta este dubla.

  3. Oh, da….
    Un post plin de informatii si….. persoane dezinformate :o

    Referitor la tratamente si la procedurile cuprinse in ele, diferenta dintre un tratament facut in interesul clientului si unul facut in interesul financiar al patronului/patroanei este de la cer la pamant. Nu-i de mirare ca ti se vinde un masaj ca si tratament de lifting (da, ati auzit bine :o ), sau ca procedura cu pret separat, eventual cu crema clientului :d , cand angajatelor din cabinetele de profil li se limiteaza timpul de tratament la 1 ora sau mai putin….
    Sau se merge pe principiul „las ca nu are lumea bani, le vindem separat, ca asa pare mai ieftin, mai ales daca isi aduc cremele lor :(( ”
    E de speriat, dar nu ne putem abtine de la a rade copios, nu?
    Oricum, eu, dupa experiente personale pe la cosmeticiene pline de acnee care recomandau diverse creme cu textul „o folosesc si eu”, m-am lasat de sportul asta si m-am convins de competenta persoanei inainte de a-mi lasa tenul (sau zonele sensibile la epilat – Dana stie ce spun :”> ) pe mainile ei.

    A, si ca sa dau si un exemplu de „asa da”, un tratament de curatare cu de toate (vaporizare, extractii, acizi, masti peste masti si practic o noua fata) a durat la Dana vreo 4 ore, si mai trebuie o sedinta sa fie complet. Si, credeti-ma pe cuvant, nu sunt un martian plin de puncte negre si monstrii purulenti….

    Concluziile le trageti voi, ca daca o mai lungesc mult, nu mai primesc accept la comment ;)

  4. Buna, Dana.Astept cu maaaareee interes produsele hand made .Ma bucur atit de mult ca ai demarat acest lucru.Eu una, de-abia astept,am inceput deja sa visez la ele.Te pup!

  5. multumesc mult pt raspunsuri, m-am gandit eu ca unele intrebari sunt cam aiurea, dar mai bine ma fac de ras decat sa fac prostii. Multumesc si pt uneltele adaugate pe site. Grozava ideea cu cosmeticele handmade, abia astept lansarea. Mult succes!

    Si sanatate, energie, curaj, provcari si… tot ce mai vrei tu ;)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.