Visul femeilor a fost dintotdeauna sa descopere elixirul tineretii si sa faca tot ce e omenesc pentru a alunga „urmele batranetii”.

Este demoralizator sa remarcam cum timpul si viata agitata isi pune amprenta pe pielea noastra. Si asta pentru ca pielea este singurul organ pe care il vedem imbatranind cu proprii nostri ochi.

Darwin spunea ca: „indiferent de gradul nostru de cultura, toti oamenii isi manifesta emotiile prin mimica fetei”, mimica data de uzina de muschi care lucreaza permanent.

Dureros este faptul ca, la un moment dat, acesti muschi nu mai lucreaza asa cum ne-am dori noi… si incep sa se contureze nedoritele riduri.

Aparitia lor inevitabila, care tine de fondul genetic mostenit,  poate fi accelerata de numerosi factori extrinseci:

  • lipsa de ingrijire
  • tulburari metabolice si cure de slabire exagerate
  • contractii musculare permanente, ticuri nervoase
  • factori de mediu, in special expunerea la raze ultraviolete
  • abuzul de bauturi alcoolice, tutun, cafea, farduri, creme folosite irational
  • lumina prea puternica sau prea slaba care conduce la formarea ridurilor de ochi
  • probleme ale danturii care conduc la prabusirea muschilor obrajilor

muschi-faciali

 

V-am detaliat aici cele mai frecvente riduri, urmand ca intr-un post viitor sa va prezint cateva metode de gimnastica faciala, tonifiere musculara si presopunctura care pot fi aplicate pentru combaterea lor.

2 comentarii

  1. Ca sa vezi coincidenta, de cateva zile tot caut urmatorul link, apropo de gimnastica faciala :)
    http://www.youtube.com/watch?v=7WOI1Ce5L4A

    Cred ca l-am descoperit prin vara, am incercat de cateva ori, a venit vacanta si am uitat de riduri :))

    Ce parere ai? Are dreptate tanti asta?

    1. Author

      Daaa! E faina gimnastica aceea… faza-i ca, daca nu o faci constant, e ca si cum ai merge la sala o ora pe luna – fas!

      Si sa stii, sunt multe persoane care-si uita de gimnastica faciala – ca asta nu-i cu abonament la sala, preplatit :)

      Eu una, doar sa-mi pun un strambacios lipit de monitor sau pe desktop…pt. cand ajung singura cu compul, incat sa nu ramana careva socat pe langa mine cand exersez "gura de peste" printre cunoscuti :)) Te mai vede vreun coleg de birou si-i dai emotii ca se fac iar restructurari :))

      Acum, serios vorbind, gimnastica faciala e minciuna pe langa migrarea oaselor fetei odata cu varsta. Fiecare an (incepand cu 25) vine cu "1 mm in minus" la reconfigurarea fetei. Daca mai pui si o lucrare dentara care implica migrarea danturii, esti terminat! Si aici chiar n-ai ce sa-i faci! Automat se accentueaza pometii si "trag" golurile in prim plan… inclusiv arcada ochilor = pungi si cearcane vizibil accentuate. Nu exista creme si nu exista gimnastica pt asta. Pe bune, doar botox si acid hialuronic pt umplere.

      Apropo: am fost deseori intrebata la salon de sedintele pt masaj facial. Asa cum am mereu obiceiul, refuz orice "interventie" care stiu ca nu va avea rezultate vizibile pt clienta. Aparent intr-o defavoare financiara (cand as putea vinde abur), las alte cabinete sa vanda minciuni cu picioare scurte :D Masajul facial care-l vand saloanele, ca procedura individuala, nu are nici pe departe eficienta masajului anticelulitic arhicunoscut. Sa fim serioase! La fata nu zdrobim nodulii! Atunci ce facem? Modelam musculatura? lool! cam cate sedinte pe saptamana? Va zic eu… ZILNIC! :)

      Singura eficienta a masajului facial este in timpul aplicarii unui produs, urmarind astfel accelerarea circulatiei pt patrunderea profunda a ingredientilor…lucru pe care e bine sa-l urmariti si voi cand aplicati o crema.

      Poate 20-50 de sedinte sustinute de electrostimulare faciala ar avea vreo efienta – nu am testat-o, dar pare mai logica decat un sfert de ora pe saptamana de masaj manual.

      DECI: tanti aceea are f mare dreptate, insa esti in stare sa-l faci obicei zilnic? Mira-m-as, cand noua ne e sila si sa ne demachiem :D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.