Cand vorbim de liniile profesionale antiacneice, mai mult ca sigur vom intalni ingredienti precum: sulf, peroxid de benzoil, acid salicilic si alti acizi, carbonat de calciu, oxid de zinc, alantoina, vit A, propolis, anumite extracte de plante si …desigur, nelipsitii parabeni.
Stiti ca am incercat permanent sa va formez si voua reflexul de a consulta lista ingredientilor inainte de achizitionarea oricarui produs cosmetic (prezentati in ordine descrescatoare a concentratiei). In timp veti intelege de ce o crema vi se potriveste perfect si de ce anumite creme laudate nu sunt eficiente si in cazul vostru.
In urma unei discutii recente pe forumul ProEstetic, m-am gandit ca v-ar fi util sa va amintesc de SULF – acest ingredient pe care si eu il urmaresc in produsele antiacneice si pe care , mai nou, am inceput sa-l incorporez si in sapunurile pe care mi le fac singura.
Sunt convinsa ca ati auzit de beneficiile sulfului utilizat extern – bai, pansamente, masti, unguente farmaceutice si creme de fata. Dar cate dintre voi stiu ca sulful poate fi asimilat pe cale alimentara – conducand astfel la tratarea din interior a diverselor afectiuni legate de piele si tesut? Cum? Oare! Consumand alimente bogate in sulf.
Pentru cine urmareste comentariile Mirandei, ea a precizat la un moment dat ca singurul tratament naturist cu care a reusit sa-si echilibreze tendintele acneice ale tenului a avut inclus si impachetarea (masca) in frunze de VARZA. De ce varza? Pt ca este cea mai cunoscuta sursa de sulf pe care o gasim la tot pasul in natura /market. Bine… nu sunt de ignorat in ce priveste continutul mare de sulf si alte legumicale … ridichi, ceapa, usturoi… dar cand vorbim de masca cred ca o prefer pe cea din suc de varza.
Lotiunile din suc proaspat de varza revitalizeaza pielea flasca, iar tratamentul sustinut cu masti zilnice din suc de varza aduc beneficii vizibile tenului acneic. Pentru a da consistenta mastii folositi argila cu o bobita de drojdie.
E bine sa aveti in vedere ca o deficienta de sulf duce la afectiuni ale pielii, in special.
Cand spunem elasticitatea tesutului, spunem si sulf, cand spunem matreata seboreica sau stafilococie spunem sulf, cand spunem par si unghii perfecte trebuie sa spunem sulf, cand spunem dureri musculare spunem bai cu sulf… si tot asa. De ce amintim atat de des sulf? Pentru ca la interactiunea sulfului cu substantele organice ale pielii se formeaza acidul pentatonic si sulfide, care determina efectele mai sus mentionate (keratolitice, antiseptice, antimicotice, antiparazitare).
De retinut ca sulful aplicat extern NU este absorbit in circuitul sanguin si nu manifesta efecte sistemice. La o utilizare foarte indelungata pot aparea hipersensibilizari si (rar) iritatii.
Va rog sa aveti in vedere ca am vorbit aici de alternativele de tratament pentru acneea usoara si ten gras, in nici un caz de tratamentul elaborat al acneei – care trebuie efectuat neaparat sub control dermatologic si numai cu produse dermato dedicate.
interesant si credibil faza cu” varza”
multumim pentru sfaturi mai sunt si oameni printre noi:( :-h
Noi avem storcător, o să storcesc varza alături de alte legume \:d/
Alte produse cu sulf, in afara de Murad, ne-ai putea arata, Dana? :) :P
:) >- >:d <
Hello, hello!!!
Super informatie….la treaba..sa distrugem monstrii!!!:d
:*
Sa ne traiesti si sa ne incanti cu informatii folositoare !
Eu am descoperit prin metoda "incercarii pe propria piele pana gasiti ce functioneaza" ca sulful este ingredientul cheie prin care am scapat de acneea usoara si s-a reglat excesul de sebum.
Iar varza o mananc mai ceva ca iepurii, dar o sa incep sa imi "rup de la gura" :d si sa mai pun si pe fata.