wow1Fac ce fac si iarasi ma lovesc de articole care se intrec in aberatii pe banda.

Nu m-am trezit eu acum sa fac educatie (cum imi spun multi), insa macar cititoarele mele, pentru care imi dedic putinul timp liber, merita sa fie informate corect.

Desi nu sunt o specialista in domeniul esteticii, acele cateva lucruri pe care le stiu am garantia ca le stiu bine (prefer sa  ma abtin decat sa spun lucruri nefondate, de aceea unde nu am certitudini nu ma bag).

Asadar,

Am avut „placerea” de a ma distra copios (pana la urma in sensul dramatic al cuvantului) navigand pe unul din portalurile vizitate zilnic de aproape 50 mii de cititori. Un portal dedicat femeilor in special, doamnelor care cauta informatii din domeniul beauty. Deci… un loc in care se face educatie din acest pdv si inca unul dintre cele mai clickuite situri de frumusete.

Iata ce putem INVATA de aici:                                                                 wow2

Cateva idei gresite despre frumusete” (ironic titlu!)

(citez afirmatiile pe care ei le exemplifica ca fiind incorecte… )

„Porii  ii putem micsora

Oricate creme ar aparea pe piata trebuie sa constientizam ca marimea porilor a fost programata de ADN-ul nostru cu mult timp in urma, iar acest lucru nu il poate schimba nici o fabrica de produse cosmetice. Micsorarea porilor nu se poate face prin utilizarea lotiunilor astringente sau prin aplicarea produselor exfoliante, insa o lotiune astringenta poate ajuta la ?inchiderea? porilor si astfel acestia pentru o perioada de timp vor parea mai mici.”

Probabil ca se refera  la produsele de supermarket care lucreaza in aparenta la micsorarea porilor. Pana aici corect, DAR  exista o intreaga tehnologie (aparatura, produse profesionale, dermatocosmetice) care lucreaza eficient si mai ales „definitiv” in acest sens.

Marimea porilor data de ADN? OMG! Cine afirma un asemenea lucru n-a citit in viata lui cateva randuri de fiziologie/morfologie. Ce bine ar fi daca functiile pielii n-ar avea  legatura nici cu dereglarile hormonale! Nici cu varsta! Nici cu factorii de mediu! Ci doar cu ADN-ul…

„Avem nevoie de o crema hidratanta

Toate femeile au nevoie de un fond de ten bun, de un demachiant bun, de un gloss bun, dar nu toate au nevoie de o crema hidratanta. De ce? Deoarece daca fata ta este grasa in zona T (frunte-nas-barbie) nu are nici un rost sa folosesti o crema hidratanta pe portiunile respective.

Cremele hidratante sunt necesare doar persoanelor cu tenul uscat, iar persoanele care au un ten mixt, crema hidratanta se va folosi doar pe zonele de ten uscat.”

Aceste afirmatii au atins apogeul! Ce legatura are tenul gras cu hidratarea? Inainte de a-i trimite iar la studiu, pot arunca o privire rapid aici si aici.

Deci doamnelor! Daca va acoperiti bine cu un FDT bun si dati cu putin gloss sa straluciti, ce D-zeu mai aveti nevoie si de altceva? !? Daca lipsa apei din piele (HIDRAtare!) poate fi sustinuta de excesul de sebum… pff, n-ar mai exista atatea probleme! Si de aceasta data ii invit sa consulte fiziologia…

„Toata lumea ar trebui sa foloseasca o lotiune tonica dupa demachiere

Lotiunea tonica dupa demachiere ar trebui sa fie folosita doar daca dupa ce a fost aplicata fata nu se strange. Daca se intampla ca fata sa va stranga atunci trebuie sa renuntati la lotiune. Tenurile grase necesita aplicarea unei lotiuni astringente, insa in general un demachiant bun este de ajuns.”

Tonicul (cu sau fara alcool) finalizeaza demachierea. Strange atunci cand este gresit ales. Tonicul pe baza de alcool mai mereu da senzatii de strangere si usturime, care se rezolva rapid cu un produs hidratant/emolient.  Dar fara tonic treaba e pe jumatate facuta. Pe langa faptul ca sterge pelicula lasata de demachiant, regleaza Ph-ul si tonifica – de asta se numeste tonic, iar majoritatea inchid porii! Fct de ingredienti are si alte destinatii dedicate unor probleme specifice: ten gras, uscat, samd. Problema e sa-l alegi corect nicidecum sa renunti la el. Eventual in inlocuiesti cu apa termala.

Iar in acelasi articol am intalnit afirmatia:

„mizeria va da nastere la puncte negre”.

Punctele negre reprezinta sebumul blocat si oxidat in contact cu aerul. Deseurile celulare + praf + bacterii (ce numesc ei mizerie) dau nastere la alte lucruri… mult prea mult pt detaliat, in nici un caz la puncte negre.

Lasati domnilor profesionistii sa scrie editoriale de gen, sau inainte de a posta asemenea articole, dati o fuga cateva minute  la wikipedia… e la o distanta atat de mica, un click de mouse!

Inainte de a va face norma de un articol pe zi, ganditi-va mai presus de atat ca sunteti raspunzatori (macar cu constiinta) pentru toate lucrurile prezentate ca „informatii pretioase” 🙂

Dar mai conteaza informatia corecta cand reclama atasata valoreaza mai mult?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.